Підписано пакет документів ЄврАзЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підписано пакет документів ЄврАзЕС

Казна та Політика
415
Глави держав ЄврАзЕС під час засідання Міждержради співтовариства підписали низку документів, у тому числі щодо функціонування суду Євразійського економічного співтовариства.
Після закінчення засідання в розширеному складі були підписані міжнародні договори, а також рішення. Йдеться, зокрема, про конвенцію про привілеї та імунітети Євразійського економічного співтовариства, про формування Митного союзу в рамках ЄврАзЕС та план дій з формування Єдиного економічного простору Білорусі, Казахстану і РФ. Крім того, було підписано рішення про хід виконання плану спільних заходів держав-членів ЄврАзЕС з подолання наслідків світової фінансової кризи.
Серед підписаних документів також ті, які визначають структуру і чисельність секретаріату суду ЄврАзЕС, умови оплати праці суддів та його посадових осіб, і необхідність офіційного опублікування рішень суду.
Глави держав також підписали рішення про виконання бюджету Співтовариства за 2010 рік, і про бюджетне послання Міждержради ЄврАзЕС щодо бюджетної політики на майбутній рік.
Також під час засідання були підписані рішення про голову Міждержради ЄврАзЕС і його заступника, а також про чергове засідання ради на рівні глав держав.
Глави держав затвердили положення про бюджет Євразійської економічної комісії, її бюджет, оплату праці членів колегії і співробітників департаменту.
Крім того, ними було підписано рішення "Про набрання чинності міжнародних договорів, які формують єдиний економічний простір Республіки Білорусь, Республіки Казахстан і Російської Федерації".
Глави держав підписали ще низку документів, зокрема, набуття чинності договору про функціонування Митного союзу в рамках багатосторонньої торговельної системи від 19 травня 2011 року, про узгоджені заходи торгово-економічної політики у разі економічного тиску на одну з держав - членів Митного союзу з боку третіх країн.
Були оформлені документи про торговельні відносини з країнами азіатсько-тихоокеанського регіону, а також внесені зміни в окремі рішення міждержради ЄврАзЕС на рівні глав держав у зв'язку з введенням в дію з 1 січня 2012 року нової редакції єдиної товарної номенклатури зовнішньоекономічної діяльності Митного союзу і єдиного митного тарифу організації. Було підписано також рішення про формування та організацію діяльності суду ЄврАзЕС.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас