Польща дасть кредит МВФ на 6 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща дасть кредит МВФ на 6 млрд євро

Казна та Політика
522
Польща надасть Міжнародному валютному фонду шість мільярдів євро в кредит, заявив міністр фінансів країни Яцек Ростовський в ефірі польського радіо RMF FM, передає Associated Press.
Варшава виділить кошти з резервів Нацбанку Польщі. Позику буде надано в кілька траншів. У тому випадку, якщо економічне становище країни погіршиться, видача кредиту буде припинена. Агентство відзначає, що Польща опинилася в числі інших країн, що отримували раніше кредити від МВФ, до яких керівництво ЄС звернулося по допомогу.
У січні цього року валютний фонд затвердив виділення Варшаві кредитної лінії у розмірі 30 мільярдів євро строком на два роки. Повідомлялося, що позика є лише запобіжним засобом - польські чиновники пообіцяли просити ці кошти лише в разі крайньої необхідності. У 2009 році Варшава приєдналася до схожої програми - "гнучкої кредитної лінії" на 20 мільярдів євро, яка через рік була розширена ще на вісім мільярдів євро.
Крім цього, як повідомляє The Telegraph, Євросоюз звернеться за кредитною підтримкою до Великобританії. Єврочиновники мають намір попросити для МВФ 25 мільярдів фунтів стерлінгів (30,9 мільярда євро) в борг, хоча прем'єр-міністр Девід Кемерон раніше обіцяв більше не давати кредитів ЄС.
За підсумками чергового саміту ЄС на початку грудня стало відомо, що країни Євросоюзу вирішили надати МВФ додатково 200 мільярдів євро для допомоги країнам з високим рівнем державного боргу.
Про розширення фінансування фонду домовилися також країни "великої двадцятки". На саміті на початку листопада учасники зустрічі погодилися надати МВФ кредити в разі потреби. Росія, як заявив на зустрічі помічник президента Аркадій Дворкович, може виділити 10 мільярдів євро.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас