Азаров вірить, що газовий компроміс з Росією можливий — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров вірить, що газовий компроміс з Росією можливий

Енергетика
521
Прем'єр-міністр України Микола Азаров сподівається, що найближчим часом Україні і Росії вдасться досягти компромісного рішення в газових переговорах.
Про це глава уряду заявив сьогодні на брифінгу в Празі, відповідаючи на запитання, чи вдасться Україні домовитися про перегляд умов договору.
"Переговори, які проходять, важкі, пов'язано це з тим, що в 2009 році було підписано дуже нерівноправну угоду між Росією та Україною. За цією угодою Росія отримала низку переваг, дуже серйозних. І ціна, за якою ми сьогодні отримуємо газ - найдорожча, яка діє на європейському ринку", - цитує Азарова Інтерфакс-Україна.
Прем'єр також підкреслив, що Україна купує газ у Росії значно дорожче, ніж, наприклад, Німеччина. "Природно, тому переговори проходять непросто", - додав Азаров.
"Але, разом з тим, я хотів сказати, що я глибоко переконаний, що виходячи, насамперед, із стратегічних інтересів нашої співпраці на майбутнє, буде знайдений компромісний варіант рішення. Останні дні переговори інтенсифікувалися", - сказав Азаров, додавши, що профільні міністри зустрічалися неодноразово, проводили переговори.
"Я думаю, що в найближчі дні є надія, що ми виробимо компромісне рішення. Для нас це особливо важливо, тому що починається новий рік. Ми б хотіли увійти в новий рік з модернізованою угодою і з нормальними цінами, які не підривають нашу економіку", - підсумував прем'єр.
Нагадаємо, напередодні голова правління "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" до кінця грудня угоду щодо газу не підпишуть. "Новорічних подарунків не буде", - додав він.
Коментуючи цю заяву Міллера, Азаров зазначив, що у випадку, якщо Україна не зможе домовитися про більш вигідні умови, Київ готовий платити 400 доларів за тисячу кубометрів російського газу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас