НБУ вирішив не обкладати ПДВ операції з переказу коштів без відкриття рахунку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ вирішив не обкладати ПДВ операції з переказу коштів без відкриття рахунку

Валюта
882
Національний банк України (НБУ) затвердив оновлений перелік операцій з розрахунково-касового обслуговування, що не підлягають оподаткуванню податком на додану вартість (ПДВ). Про це йдеться в постанові НБУ № 400 від 15 листопада 2011 р., передає прес-служба "Українського кредитно-банківського союзу (УКБС).
До переліку включені операції: переоформлення рахунків у національній та іноземній валютах, проведення розрахунків на кліринговій основі; виконання операцій за розрахунками з платіжними картами; попередня підготовка грошей для видачі клієнтам і прийому, видачі, перерахування готівкових коштів, повторного перерахування у разі невідповідності суми, сортування, упакування банкнот і монет, операції з переказу коштів без відкриття рахунку.
"НБУ усунув передумови для подорожчання, і, як наслідок, тінізації цих операцій, що сприятиме збільшенню обсягів коштів, які переказуються по Україні і надходять з-за кордону офіційним шляхом, - зазначила генеральний директор УКБС Галина Оліфер. - Це, на нашу думку, позитивно вплине на стан платіжного балансу нашої держави і забезпечить здійснення цих операцій без обкладення ПДВ не тільки банками, а й іншими фінустановами".
За даними НБУ, в 2010 р. загальні обсяги операцій з переказу коштів без відкриття рахунку були оцінені майже в 6 млрд дол. Половина грошових переказів в Україну надійшла через коррахунки банків. Ще 36,3% переказів було здійснено за допомогою міжнародних платіжних систем, і 13% загальної суми було ввезено в Україну без законних підстав.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас