Греція повинна буде вжити додаткових заходів економії в 2012 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція повинна буде вжити додаткових заходів економії в 2012 році

Казна та Політика
178
Греції доведеться прийняти додаткові заходи економії в 2012 році, незважаючи на запевнення грецької влади в протилежному, пише в понеділок афінська ділова газета "Нафтемпорікі".
За даними видання, до подібного результату призведе затримка реалізації програми обміну суверенного боргу на руках приватних інвесторів з дисконтом в 50% (PSI), а також нові відхилення бюджетних цифр від намічених цілей.
Греція веде переговори з "трійкою" міжнародних кредиторів (Єврокомісія, ЄЦБ і МВФ) про надання нової 130-мільярдної підтримки замість колишнього 110-мільярдного пакету, схваленого в травні 2010 року і вже частково виплаченого. Кредитори Греції вважали, що більш глибока, ніж очікувалося, рецесія не дозволяє країні вкластися в намічені цілі.
За існуючими оцінками, угода з інвесторами має бути укладена до початку січня, з тим, щоб одночасно почалося складання нової кредитної угоди на суму в 130 млрд євро, пише "Нафтемпорікі". "Ця нова кредитна угода обов'язково буде включати нові заходи економії, принаймні на 7 млрд до 2015 року, у тому числі додаткові заходи за 2011 рік на 2-2,5 млрд", - вважає видання.
Греції належить реструктурувати свій борг на початку 2012 року ще й тому, що протягом року очікуються великі виплати за суверенним боргом. Так, 20 березня необхідно погасити трирічні облігації на 14,4 млрд євро, і Греція не має ресурсів для погашення, якщо не буде реалізована програма обміну боргу з дисконтом. У разі реалізації програми номінал боргу буде скорочено вдвічі - до 7,2 млрд, які будуть виділені за рахунок кредитів ЄС і МВФ. Крім того, при реалізації програми Греція буде економити на відсотках до 5 млрд щороку, а в іншому випадку їй доведеться вишукувати ці відсотки додатково.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас