Fitch загрожує знизити рейтинги 6 країн єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch загрожує знизити рейтинги 6 країн єврозони

Казна та Політика
390
Агентство Fitch поставило на негативний перегляд рейтинги шести країн єврозони, включаючи Італію, заявивши, що комплексне рішення для подолання боргової кризи регіону знайти неможливо, пише Рейтер.
Агентство підтвердило вищий рейтинг Франції, відзначивши, втім, що тепер прогноз для країни негативний. Це означає, що рейтинг Франції може бути знижений протягом двох років.
Fitch повідомило, що після саміту Євросоюзу, що відбувся 9 грудня, воно дійшло висновку, що "комплексне вирішення кризи єврозони технічно і політично поза досяжністю".
"Особливу тривогу викликає відсутність надійного фінансового забезпечення, - заявило агентство, - На думку Fitch, це вимагає більш активної і певної обіцянки Європейського центробанку пом'якшити ризик криз ліквідності для потенційно неліквідних, але кредитоспроможних країн-членів єврозони".
Агентство поставило на негативний перегляд рейтинги Бельгії, Іспанії, Словенії, Італії, Ірландії та Кіпру, що означає їх можливе скорочення протягом трьох місяців.
Пізніше агентство Moody's знизило кредитний рейтинг Бельгії на два щаблі й повідомило, що ймовірно подальше зниження протягом двох років.
Standard & Poor's раніше попередило, що 15 з 17 країн єврозони загрожує зниження рейтингів.
"Системна природа кризи єврозони робить глибокий несприятливий вплив на економічну і фінансову стабільність усього регіону", - вказало Fitch.
Тим часом, перший проект планованого бюджетного договору для країн єврозони, опублікований в п'ятницю, передбачає, що країни можуть постати перед Європейським судом у разі, якщо не зможуть дотримуватися узгоджених бюджетних обмежень.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас