В Москві підпишуть рішення про старт Єдиного економічного простору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Москві підпишуть рішення про старт Єдиного економічного простору

Казна та Політика
437
Сьогодні в Москві президенти РФ Дмитро Медведєв, Білорусі Олександр Лукашенко і Казахстану Нурсултан Назарбаєв підпишуть рішення про набрання з 1 січня 2012 року чинності договорів Єдиного економічного простору (ЄЕП).
Про це йдеться в матеріалах прес-служби Кремля, до засідання Вищої Євразійської економічної ради, в якому візьмуть участь Президенти Російської Федерації, Республіки Білорусь та Республіки Казахстан. Даний механізм прийшов на зміну Вищому органу Митного Союзу (ВОМС) в рамках Міждержради ЄврАзЕС.
Зазначається, що зустріч глав трьох держав покликана стати важливою віхою в процесі економічної інтеграції на євразійському просторі. Належить пропрацювати і прийняти низку практичних рішень з питань функціонування Євразійської економічної комісії (включаючи призначення Голови та членів її Колегії), договір про створення якої було підписано в Москві 18 листопада ц.р.
"Зокрема планується підписати рішення про введення в дію з 1 січня 2012 р. пакету з 17 міжнародних договорів Єдиного економічного простору (ЄЕП), що дозволить створити умови для вільного руху не тільки товарів, а також послуг, капіталів та робочої сили", - йдеться в повідомленні.
Відзначається, що з метою забезпечення повноцінного функціонування МС за умови приєднання одного або кількох його членів до Світової організації торгівлі (СОТ), а також створення механізму, що передбачає участь держав-членів в інших міжнародних об'єднаннях, очікується підписання рішення про набрання чинності договору про функціонування МС в рамках багатосторонньої торговельної системи від 19 травня 2011 р.
Також, серед важливих тем московського саміту - питання про узгоджені заходи торгово-економічної політики у разі чинення третіми країнами економічного тиску на одну з держав-членів Митного союзу (МС). Відповідно до проекту відповідного рішення передбачається, що у разі чинення подібного роду тиску відповідна інформація негайно надсилається в Євразійську економічну комісію для проведення консультацій з виявлення й оцінки негативного економічного ефекту таких заходів у кожній з держав-членів МС та розробки заходів спільного реагування.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас