Міністри фінансів ЄС обговорять у понеділок внесок в МВФ, бюджетний союз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністри фінансів ЄС обговорять у понеділок внесок в МВФ, бюджетний союз

Казна та Політика
147
Міністри фінансів країн ЄС проведуть у понеділок телефонну конференцію для обговорення питання про внесення додаткових коштів у Міжнародний валютний фонд, кроків щодо формування бюджетного союзу, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на свої джерела.
Раніше глава Єврогрупи Жан-Клод Юнкер говорив, що країни Євросоюзу повинні організувати виділення коштів МВФ до 19 грудня.
Під час саміту ЄС, що завершився 9 грудня, європейські лідери домовилися про виділення МВФ додаткових коштів у розмірі 200 млрд євро, що дозволить Фонду при необхідності активніше взяти участь у боротьбі з борговою кризою в єврозоні, а також закликали інші країни зробити "паралельні внески".
Як очікується, країни єврозони виділять МВФ 150 млрд євро, ще 50 млрд євро надійде від країн ЄС, що не входять до єврозони.
Проект угоди про створення бюджетного союзу, ідея якого була також сформульована на минулому саміті ЄС, повинен бути наданий країнам Європи 20 грудня. Новий союз має привести до посилення бюджетної дисципліни і означатиме можливість введення автоматичних санкцій проти країн-порушників.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас