Німецький енергоконцерн E.ON за 5 років вкладе в будівництво великих вітропарків мінімум 7 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецький енергоконцерн E.ON за 5 років вкладе в будівництво великих вітропарків мінімум 7 млрд євро

Енергетика
178
Найбільша німецька енергетична компанія E.ON у середині грудня 2011 р. оприлюднила деталі широкомасштабної програми посиленого використання поновлюваних джерел енергії. У найближчі п'ять років дюссельдорфський концерн вкладе в розвиток альтернативної енергетики як мінімум 7 млрд євро, передає Deutsche Welle. Упор буде зроблений на будівництві великих вітропарків у відкритому морі біля берегів найважливіших європейських споживачів електроенергії. Великі вітряні електростанції стануть до ладу в 2015 р.
Один з таких вітропарків буде споруджено в німецькій частині Північного моря і обійдеться в 1 млрд євро. Концерн Siemens поставить для нього 80 вітрогенераторів сумарною потужністю в 288 МВт. З 2015 р. вони зможуть забезпечувати електроенергією приблизно 300 тис. домашніх господарств.
У тому ж 2015 р. планується здати в експлуатацію вітропарк потужністю в 219 МВт, який за 850 млн євро буде споруджено біля берегів Великобританії. А вже в 2013 р. запрацює вітропарк вартістю в 120 млн євро, розташований в Балтійському морі на південь від Швеції. Його потужність складе 48 МВт. В обох випадках турбіни поставить найбільший у світі виробник вітрогенераторів - данська компанія Vestas.
Таким чином, в умовах згортання в Німеччині атомної енергетики концерн E.ON, якому належить найбільший німецький імпортер природного газу E.on Ruhrgas, вирішив заміщати атомні електростанції (АЕС), що поступово відключаються, не газовими і не вугільними, а саме вітряними електростанціями.
E.ON, як і інші енергетичні концерни Німеччини, сильно постраждав від рішення влади ФРН відмовитися від атомної енергії до 2022 р. слідом за аварією на японській атомній електростанції "Фукусіма", що викликала широкий громадський резонанс. Одним з наслідків цієї постанови для E.ON, як і для його конкурента RWE, стане різке зростання витрат на виробництво електроенергії при спаді збутових цін через повільне відновлення економіки, старіюче населення і підвищення рівня енергоефективності.
Німецька компанія E.ON є найбільшим в Європі приватним електроенергетичним і газовим концерном. Концерн співпрацює з ВАТ "Газпром" в проекті газопроводу Nord Stream ("Північний потік"). Для його реалізації Газпром, німецькі E.ON і BASF створили в грудні 2005 р. компанію - оператора будівництва газопроводу Nord Stream AG. Чистий прибуток (доступний для розподілу серед акціонерів) німецького енергетичного концерну E.ON за 9 місяців 2011 р. знизився в 4 рази - до 864 млн євро в порівнянні з 3,522 млн євро, отриманими за аналогічний період роком раніше.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас