ЗМІ: Виробник ігор для Facebook залучив 1 мільярд дол. з IPO — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: Виробник ігор для Facebook залучив 1 мільярд дол. з IPO

Фондовий ринок
321
Компанія Zynga, що розробляє ігри для соціальних мереж, в тому числі і для Facebook, провела первинне розміщення акцій і залучила 1 мільярд доларів.
Виробник ігор для соціальних мереж Zynga Inc. оцінений в 8,9 млрд доларів в рамках первинного розміщення акцій. Компанія розміститься по верхній межі діапазону, встановленого організаторами IPO, тобто по 8,5-10 доларів за акцію, пише газета The Wall Street Journal. Організаторами первинного розміщення виступили Morgan Stanley і Goldman Sachs, повідомляє bfm.ru.
До цього незалежні аналітики оцінювали компанію значно вище. Спочатку експерти, опитані виданням, називали суму в 15 млрд. доларів, а засновники та керівництво Zynga заявляли про справедливу вартість компанії в 15-20 млрд. доларів.
Цього року для підтримки динаміки показників Zynga випустила нову гру CastleVille, яка швидко увійшла в топ-10 найпопулярніших додатків на Facebook. Однак на фінансових показниках компанії успіх гри практично не позначився, оскільки велику частину її аудиторії склали гравці CityVille, також випущеної Zynga. У результаті, обидві гри фактично конкурують за одних і тих же користувачів, що обмежує можливості для зростання.
Всього, за даними The Wall Street Journal, в рамках IPO Zynga залучить близько 1 млрд доларів, розмістивши на користь інвесторам 100 млн акцій або 14% свого капіталу. Спочатку Zynga планувала розмістити на ринку всього 10% своїх акцій, однак змінити рішення компанію змусив приклад Groupon. Знижковий сервіс, також недавно вийшов на біржу, випустив у вільний обіг лише 5,8% свого капіталу. Через низьку ліквідність акції сервісу періодично демонструють різкі коливання як вгору, так і вниз.
Zynga Game Network заснована в 2007 році Марком Пінкусом. На червень 2011 року Пінкус володів 16% акцій класу В, 100% акцій класу С і 11% акцій класу А; російський альянс DST Global і Mail.ru Group володіє 5,8% акцій класу B. Zynga - найбільший в світі виробник ігор для соціальних мереж. У портфелі компанії більше 1000 ігрових брендів, найбільші з яких CityVille, FarmVille і Zynga Poker. Щомісячна аудиторія всіх ігор Zynga перевищує 215 млн осіб. За підсумками дев'яти місяців 2011 року виручка становила 829 млн доларів, чистий прибуток - 31 млн. доларів.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас