Соболєв: Євросуд почне розглядати скаргу Тимошенко навесні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Соболєв: Євросуд почне розглядати скаргу Тимошенко навесні

Кримінал
571
Депутат Верховної ради, заступник голови фракції "Блок Юлії Тимошенко-"Батьківщина" Сергій Соболєв прогнозує, що Європейський суд з прав людини розпочне розгляд скарги колишнього прем'єр-міністра, лідера партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлії Тимошенко про порушення права на справедливий суд в квітні-травні 2012 року. Про це він сказав в інтерв'ю телекомпанії "5 канал".
"До кінця березня влада повинна надати свої аргументи, чому вона творила таке свавілля безпосередньо з лідером опозиції. Це означає, що реально в квітні-травні місяці може початися цей безпрецедентний процес, де, я думаю, влада отримає свій вердикт", - повідомив депутат.
За його прогнозами, Європейський суд визнає порушення Україною прав людини, закріплених у ключових конвенціях Організації об'єднаних націй, щодо Тимошенко.
При цьому Соболєв висловив упевненість в тому, що екс-прем'єр повернеться в активну політику до парламентських виборів, намічених на жовтень 2012 року.
Як повідомлялося, в червні Тимошенко оскаржила в Європейському суді з прав людини порушення її права на справедливий суд. 11 жовтня Печерський районний суд Києва засудив її до 7 років позбавлення волі і зобов'язав її відшкодувати Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" 1,5 мільярда гривень збитків, завданих в результаті укладення газових угод з Росією в 2009 році.
Колишній перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Степан Гавриш повідомив, що провадження у справі про оскарження Тимошенко порушення права на справедливий суд уже відкрито. За його словами, Європейський суд до 22 березня зобов'язав українську владу надати відповідні документи-пояснення.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас