Грецька влада заявляє про прогрес переговорів щодо списання боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грецька влада заявляє про прогрес переговорів щодо списання боргу

Казна та Політика
200
Грецька влада, переговорники з боку приватних інвесторів та координаційна комісія кредиторів та інвесторів заявили про прогрес переговорів щодо часткового списання грецького боргу.
Прогрес був досягнутий на переговорах у Парижі, йдеться в заяві. "Обидві сторони домовилися продовжити зусилля для того, щоб знайти добровільне рішення", - йдеться в документі.
Заява поширена на тлі побоювань щодо здатності Греції реалізувати програму обміну облігацій з їх списанням (Private Sector Involvement, PSI). Згідно з постановою лідерів єврозони, грецький борг на руках приватних інвесторів треба списати на 50% від номінальної вартості. Це дозволить скоротити 360-мільярдний борг країни приблизно на 100 мільярдів, а також дасть суттєві вигоди грецькому бюджету за рахунок економії на відсотках. Обмін повинен бути "добровільним", щоб міжнародні рейтингові агентства не визнали його дефолтом.
Представник місії "трійки" міжнародних кредиторів країни в особі Єврокомісії, ЄЦБ і МВФ в Греції заявив у п'ятницю, що переговори зі списання боргу Греції прогресують, проте поки не можна з упевненістю сказати, що ступінь участі приватних інвесторів у програмі буде високим. У свою чергу, міністр фінансів Евангелос Венізелос заявив у парламенті Греції, що в переговорах по PSI спостерігаються позитивні тенденції.
Спочатку планувалося завершити переговори до початку січня, проте деякі учасники та спостерігачі вважають, що рішення відкладаються на лютий 2012 року.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас