Гіпсовий "Оскар" купили за рекордні 246 тисяч доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гіпсовий "Оскар" купили за рекордні 246 тисяч доларів

211
Вища нагорода у світі кіно статуетка "Оскар", присуджена в 1945 році арт-директору фільму "Бухта піратів" (Frenchmans Creek) уродженцю Німеччини Гансу Дреєру, продана на торгах "Ікони Голлівуду" за 246 тисяч доларів при очікуваннях експертів в 60-80 тисяч.
Торги аукціонного дому "Profile in History" транслюються з Лос-Анджелеса в прямому режимі он-лайн.
Зазвичай оскарівська статуетка у вигляді лицаря з мечем, що стоїть на стрічковій бобіні, заввишки 34 сантиметри і вагою 3,85 кілограма виготовлена з покритого золотом сплаву британія. Однак під час Другої світової війни академія кіномистецтв змушена була перейти на бюджет військового часу. Всі лауреати "Оскара" в цей час отримували статуетки, виготовлені не з коштовних металів, а зі звичайного гіпсу.
У Лос-Анджелесі, таким чином, був встановлений рекорд на гіпсового "Оскара", який до цього належав статуетці, врученій Натану Левінсону за "кращий звук" до мюзиклу "Янки Дадлі Денді" 1942 року. Минулого літа в Далласі її продали за майже 90 тисяч доларів.
Романтична стрічка "Бухта піратів" була знята в 1944 році режисером Мітчелом Лайзеном і компанією Paramount. Вища нагорода дісталася за фільм лише арт-директору. Видатний майстер жанру Дреєр за свою творчу кар'єру 23 рази був номінований на "Оскар" і тричі ставав володарем заповітної статуетки. У двох інших випадках - за стрічки "Західний бульвар" (Sunset Boulevard) і "Самсон і Даліла" - вони були справжніми.
Володарі "Оскара", які отримали нагороду після 1950 року, не мають права виставляти статуетку на аукціони, не запропонувавши її за початкову ціну в 1 долар членам кіноакадемії. Справжні позолочені статуетки котируються на ринку від півмільйона до мільйона доларів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас