В РНБО не розуміють, чому у Тимошенко повинні бути комфортні умови утримання в СІЗО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В РНБО не розуміють, чому у Тимошенко повинні бути комфортні умови утримання в СІЗО

Кримінал
564
Радник секретаря РНБО Валерій Івасюк не розуміє, чому екс-прем'єр Юлія Тимошенко перебуває в кращих умовах ув'язнення, ніж багато інших засуджених українців.
"Тисячі людей в місцях позбавлення волі, без кондиціонерів, вибачте, на параші вмирають щодня. Чому Тимошенко, тільки через свою попередню посаді, повинна користуватися іншою увагою та іншими умовами в місцях позбавлення волі?", - запитав він.
За словами Івасюка, здоров'я людини і її хвороби можуть стати темою широкого громадського обговорення тільки в двох випадках. "По-перше, якщо хвороба несе небезпеки для оточуючих або якщо хворіє перша особа держави, і це загрожує національній безпеці", - заявив він.
Також чиновник вважає, що адвокати Тимошенко спекулюють на темі здоров'я екс-прем'єра. "Адвокати Юлії Тимошенко абсолютно некваліфіковано і безсовісно експлуатують стан здоров'я Юлії Тимошенко, причому так, щоб якимось чином вплинути на сам процес розгляду в кримінальному режимі вчинків, які зробила Тимошенко як колишній прем'єр-міністр", - сказав Івасюк.
Як повідомлялося, раніше голова правління Української Гельсінської групи з прав людини, співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров заявляв, що адміністрація Лук'янівського СІЗО вчинила абсолютно неприпустимо і непристойно щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Адже зйомка Тимошенко в СІЗО, на думку Захарова, - це втручання у приватне життя.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас