Трудова міграція до країн ЄС стане простішою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трудова міграція до країн ЄС стане простішою

1055
Працівникам з країн, що не входять до складу Європейського союзу, полегшать процедуру отримання дозволів на роботу і проживання в ЄС.
Директива про єдиний дозвіл, що регулює це питання, у вівторок, 13 грудня, була затверджена Європейським парламентом, передає інтернет-портал EurActiv.
Положення директиви, які вже узгоджені всіма урядами країн ЄС, нададуть іноземним працівникам право на такі ж умови роботи, пенсії, соціальне забезпечення та державні послуги, які зараз надані громадянам країн ЄС.
Мігранти зможуть за єдиною процедурою отримувати дозволи на проживання та роботу, коли країни запровадять вимоги директиви в національне законодавство. Вони зобов'язані це зробити протягом двох років.
Країни Євросоюзу, як і раніше, зберігають право самостійно вирішувати, кому видавати чи не видавати дозволи, а також в окремих випадках обмежувати права деяких іноземних працівників.
"Директива створить систему "одного вікна" для мігрантів, і отже прискорить термін виконання адміністративних процедур як для іноземців, так і для їхніх роботодавців", - підкреслює Сесілія Малмстрем, комірсар ЄС із внутрішніх справ.
Директива про єдиний дозвіл поширюється на 24 країн ЄС, за винятком Великобританії, Данії та Ірландії.
За матеріалами:
FundMarket
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас