Конгресмени США хочуть обмежити допомогу Палестині, Єгипту і Пакистану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конгресмени США хочуть обмежити допомогу Палестині, Єгипту і Пакистану

Казна та Політика
102
Палата представників конгресу США зробила у п'ятницю спробу обмежити фінансування допомоги, яку США надає Єгипту, Пакистану і Палестинській автономії. Відповідний законопроект про скорочення витрат на допомогу зарубіжним країнам по лінії держдепартаменту палата ухвалила в п'ятницю ввечері за наполяганням республіканської фракції. Про це повідомляє РИА Новости.
Документ, що передбачає обсяг коштів у розмірі 53,3 мільярда доларів, є частиною пакету законів про фінансування держструктур, затвердженого раніше в п'ятницю. Як очікується, сенат проголосує по цьому документу найближчим часом.
Обсяги допомоги, що надається США закордонним країнам, становлять 1% від обсягу бюджету країни, однак частина парламентаріїв висловилася за її скорочення з метою зменшення дефіциту держбюджету.
Законопроект заморожує надання допомоги Єгипту в розмірі 1,3 мільярда доларів на забезпечення безпеки і 250 мільйонів на відновлення економіки доти, доки держсекретар США не представить конгресу гарантії того, що Єгипет дотримується всіх положень мирної угоди з Ізраїлем від 1979 року, військові передають владу цивільним чиновникам, а керівництво країни дотримується всіх прав людини і принципів свободи віросповідання.
Також у законопроекті йдеться про призупинення надання допомоги Пакистану доти, доки керівництво держдепартаменту не надасть конгресу докази того, що Ісламабад бореться з тероризмом, "переслідує терористичні угруповання" і перешкоджає їх діяльності. У законопроекті не згадується сума допомоги, що дає адміністрації США повноваження самостійно визначати обсяги коштів, що виділяються Пакистану. Раніше США говорили про намір надати Ісламабаду допомогу на 700 мільйонів доларів.
Допомога палестинцям в законопроекті пов'язана з їх прихильністю до прямих переговорів про мир з Ізраїлем. Парламентарії також зажадали від держсекретаря довести те, що ПНА має намір продовжувати мирний діалог, а не шукати визнання державності в міжнародних організаціях.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас