Тігіпко: Переговорний процес про об'єднання з ПР залежить від темпів перетворень в країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Переговорний процес про об'єднання з ПР залежить від темпів перетворень в країні

127
Віце-прем'єр України, лідер партії Сильна Україна Сергій Тігіпко заявляє, що переговорний процес про об'єднання його політсили з ПР ще не завершений і безпосередньо залежить від темпів перетворень в країні.
В ексклюзивному інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна Тігіпко повідомив, що другий етап з'їзду Сильної України, на якому розглядатиметься питання об'єднання з Партією регіонів, пройде в січні.
"Я думаю, що це буде в кінці січня. Сьогодні ми ведемо переговори, перш за все, по суті реформ, з тих проблем, які виникли на їх шляху", - сказав лідер Сильної України.
Він висловив упевненість, що для об'єднання двох партій потрібні дуже серйозні зміни у внутрішній політиці країни. За словами віце-прем'єра, величезною проблемою в країні залишається корупція, опір бюрократії і брак політичної волі. Він додав, що з серпня, коли вперше було заявлено про можливість об'єднання з Партією регіонів, соціально-економічна ситуація в країні й у світі ускладнилася, реформи йдуть повільніше, корупція наростає.
"Ситуацію треба докорінно змінювати. Потрібен новий курс, нові імпульси реформ, нові особистості у владі", - підкреслив Тігіпко. Він зазначив, що якщо в країні не буде різких змін на краще, то на другому етапі з'їзду рішення про об'єднання може бути не прийнято.
"У моїх однопартійців така ситуація оптимізму не викликає. Тому я вважаю, що настав час для різких змін, у тому числі і кадрових... Якщо цього не буде, то я не відкидаю, що питання об'єднання може не знайти підтримки однопартійців", - підкреслив Тігіпко. У такому випадку він допускає можливість того, що на парламентські вибори Сильна Україна може піти самостійно.
Віце-прем'єр зазначив, що проблема корупції за участю податкових, митних та правоохоронних органів сьогодні є ключовою проблемою в Україні. "Сьогодні всім нашим реформаторським зусиллям протистоїть тільки одна проблема - корупція", - сказав він.
За словами Тігіпка, досвід Польщі, Грузії, Естонії та інших країн, де реформи вдалися, показує, що вони проходять ефективно і за підтримки народу, якщо тільки паралельно йде дуже жорстка боротьба з корупцією.
"Тому що тоді населення готове терпіти, тоді населення бачить, що йде війна з чиновниками. Цієї війни сьогодні не те що нема, у нас сьогодні йде якесь завуальоване прикриття корупції: йдуть якісь гучні справи, але паралельно деякі ділки розгорнули системну роботу з викачування коштів з бізнесу за різними напрямами. Це величезна проблема, більшої проблеми я сьогодні в країні не бачу", - заявив Тігіпко.
Як приклад він навів проблеми з автоматичним поверненням ПДВ і свавіллям податкових органів. У той же час віце-прем'єр підкреслив, що це в жодному разі не применшує зроблених зусиль з проведення реформ. "Тому що написати це все правильно, прийняти - це величезна робота. Але потрібна ще команда однодумців, яка втілить законодавчі зміни в реальне життя", - сказав лідер Сильної України.
Раніше видання Комерсант-України повідомляло, що об'єднання партії Сильна Україна з Партією регіонів, намічене на кінець листопада, переноситься на невизначений термін. Газета писала, що керівництво ПР відмовилося виконувати кадрові вимоги Сергія Тігіпка.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас