Словник Вебстера назвав слово року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Словник Вебстера назвав слово року

85
Американський словник Мерріама-Вебстера назвав слово, яке найбільше шукали в 2011 році - pragmatic (прагматичний), повідомляє Associated Press.
Видавці словника відзначають, що підвищений інтерес до слова pragmatic може бути пов'язаний з тим, що люди часто чують його в розмові, і з тим, що це слово відображає нинішній пріоритет прагматичності над легковажністю в настроях американців.
До десятки слів року за версією словника Мерріама-Вебстера увійшли також:
ambivalence (амбівалентність, невпевненість);
insidious (підступний);
didactic (дидактичний, повчальний);
diversity (різноманітність);
capitalism (капіталізм);
socialism (соціалізм);
vitriol (купорос і сарказм).
Лінгвісти вибирають слово року, ґрунтуючись на кількості запитів в онлайн-версії словника. Нова функція сайту словника дозволяє користувачам вказувати, чому вони шукають те чи інше слово. Pragmatic найчастіше шукали для того, щоб переконатися в позитивних конотаціях цього слова.
Видавці відзначили, що у зв'язку з появою руху Захопи Уолл-стріт (Occupy Wall Street) можна було очікувати, що словом року стане occupy (захоплювати). Однак occupy користувачі шукали не частіше, ніж зазвичай.
Словник Мерріама-Вебстера вибирає слова року з 2003 року. У 2010 році ним стало austerity (аскетизм), в 2009 - admonish (застерігати), в 2008 - bailout (фінансова допомога).
У листопаді слово року вибрав Оксфордський словник. Ним виявилося squeezed middle - вираз, який використовував лідер британської партії лейбористів для опису фінансових незручностей, які торкнулися середнього класу у Великобританії.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас