Японці призупинили роботу Citigroup та UBS на місяць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японці призупинили роботу Citigroup та UBS на місяць

432
Японські регулятори вимагають від місцевих філій американського банку Citigroup і швейцарського UBS призупинити діяльність на 30 днів через підозри в маніпулюванні даними кредитними організаціями ставками на міжбанківському ринку. Про це повідомляє AFP.
Це сталося після того, як в махінаціях зі ставками був звинувачений колишній співробітник цих банків. Японська комісія з цінних паперів і бірж заявила, що британський трейдер UBS Securities просив банки, чиї ставки використовуються при підрахунку коефіцієнта Tibor, встановити прибутковість, яка допомогла б йому успішно здійснити операції з деривативами.
Трейдер, чиє ім'я не називається, намагався таким же чином впливати на лондонську міжбанківську ставку Libor. Пізніше він перейшов в Citigroup Global Markets і імовірно домовився про проведення схожих маніпуляцій з одним зі своїх керівників.
Дії трейдера були визнані регулятором зловмисними і такими, що підривають справедливість ринку. Комісія оголосила, що заборона на діяльність банків розпочнеться 10 січня. Реакції UBS і Citigroup поки не було.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас