Податківці "прочісують" ринки попри заборону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податківці "прочісують" ринки попри заборону

Казна та Політика
200
Попри заборону перевіряти дрібний бізнес, податкові інспектори таки навідуються на ринки. Підприємці жаліються - на тиждень перевіряльники можуть приходити по кілька разів. Від незаконних візитів бізнес відкуповується. Податківці спростовують.
Олена торгує на ринку уже 15 років. Каже, важко було весь час, проте останній рік нові податкові правила стали просто непосильні. Окрім того, що платиш більші податки, ще й треба в кишеню постійним перевіряльникам покласти. І це попри те, що перевіряти дрібних підприємців заборонено.
Олена Познякова, підприємець:
"В конце той недели и во вторник две проверки уже было буквально за 3-4 дня. Ходит исполнитель, ходит налоговая инспекция, ходит пенсионный фонд, просто ходят и собирают по сто гривен для того, чтобы они молча уехали и чтобы они нас не трогали и мы их не боялись".
Юрій Єременко, заступник голови профспілкової організації:
"Проверяет налоговая пол-палец-потолок. Какую букву он выберет, так он решит и такую суму напишет. Он может сказать, вот сейчас был киоск, вот это тысяч десять. А почему 10? Хочу я так, 10 или дайте мне 200-300 долларов, чтобы я ушел".
У податковій від подібних методик, та й взагалі від перевірок відхрещуються. Кажуть, бути такого не може.
Василь Коваль, перший заступник начальника податкової міліції:
"Якщо це дрібний підприємець, то його вже мабуть з рік точно не перевіряли, тому що у нас головою ДПС заборонено перевіряти дрібний бізнес, ми не перевіряємо, податкова міліція не перевіряє і податкова служба цього не робить, заборонено однозначно перевіряти бізнес".
Ввели мораторій на перевірки дрібного бізнесу з 1 січня 2011 року, коли набрав чинності Податковий кодекс. Податківці запевнили, діятиме заборона і наступного року, доки підприємці не адаптуються до нової спрощеної системи.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас