Підвищення зарплат в наступному році чекати не варто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підвищення зарплат в наступному році чекати не варто

Казна та Політика
93
Суттєвого підвищення заробітної плати в комерційному секторі 2012-го не буде. Роботодавці завмерли в очікуванні розвитку політичної і економічної ситуації.
Олена Грищук, керівник рекрутингового агентства:
"Зарплаты хоть и не растут динамично, как мы привыкли это наблюдать до кризиса. Но, тем не менее, они не стоят на месте. Маленькие движения, маленький рост есть".
Найімовірніше рівень платні залишиться на рівні цього року. Оскільки роботодавці не налаштовані збільшувати своїм співробітникам окладів.
Олена Грищук, керівник рекрутингового агентства:
"Как любой работодатель. Это закономерно. Он хочет получить больше, но платить больше не готов. Рынок труда Украины на сегодняшний день еще позволяет им придерживаться такой политики".
За винятком цінних фахівців, які будуть затребувані на ринку праці. Це IT-спеціалісти, кваліфіковані працівники технічних галузей та інженерії. За них компанії мало не б'ються, кажуть рекрутери.
Леонід Яцунь, експерт ринку праці:
"Многим промышленным компаниям требуются технари со знанием английского, многим международным компаниям из других государств. Они покупают наших инженеров, чтобы они работали в Арабских Эмиратах".
Загалом фахівці ринку праці налаштовані песимістично. Оскільки на рівні загальної інфляції заробітна плата знизиться. А це призведе до зменшення споживчого кошика. І цілком може вийти так, що всі люди, які заробляють небагато або навіть на середньому рівні - стануть ще біднішими.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас