Дипломат з ЄС: Перспективу членства України можуть відкласти надовго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дипломат з ЄС: Перспективу членства України можуть відкласти надовго

Казна та Політика
558
Якщо Україна і Європейський Союз не узгодять питання щодо перспективи членства до саміту 19 грудня в Києві, воно буде відкладене надовго.
Про це власному кореспонденту УНІАН в Брюсселі заявив високопоставлений європейський дипломат.
"Головні учасники переговорів перебувають у постійному контакті. І сьогодні після обіду вони знову будуть контактувати щодо цього питання", - сказав співрозмовник агентства.
"Якщо не буде політичної волі узгодити це питання сьогодні, завтра, післязавтра, я маю великі сумніви, що така воля з'явиться, наприклад, 22 грудня", - додав він.
За словами співрозмовника агентства, лідери ЄС і України під час саміту не будуть вести переговори щодо тексту Угоди про асоціацію, а питання перспективи членства стосується якраз преамбули цього документа.
Як повідомляв УНІАН, Україна і ЄС почали переговори про угоду про асоціацію, яка включатиме зону вільної торгівлі, в 2007 році. У листопаді сторони заявили про завершення переговорів на технічному рівні. Разом з тим, восени цього року українська сторона почала наполягати на закріпленні в документі перспективи членства в ЄС для України.
Заява про узгодження тексту Угоди про асоціацію може стати головним результатом саміту Україна - ЄС.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас