Азаров: Уряд планує через декілька років вийти на бездефіцитний бюджет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Уряд планує через декілька років вийти на бездефіцитний бюджет

Казна та Політика
118
Кабінет міністрів України планує через кілька років вийти на бездефіцитний державний бюджет, повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров на своїй сторінці Facebook.
"Ми поставили перед собою завдання: вийти на бездефіцитний бюджет і поступово скорочувати наші борги. Через кілька років прийти до того співвідношення, яке ми мали в 2007 році. Цей шлях відкриє нам і нашим компаніям доступ на ринок капіталу, прискорить модернізацію країни", - відзначає він.
На думку Азарова, висока вартість російського газу для України призводить до відволікання коштів від соціальних витрат, модернізації країни, зростання держборгу.
"Хочу відповісти на питання - яку ціну ми вже платимо за газ. Це дуже велика ціна і виражається вона не тільки в прямих перерахування великих сум у Росію, а звісно, у відволіканні цих сум від соціальних витрат, модернізації країни, але найбільша ціна - це нарощення державного боргу", - відзначає прем'єр.
Як повідомлялося, сукупний держборг України на кінець 2009 року складав 33% ВВП у порівнянні з 20% на кінець 2008 року і 12,3% - на кінець 2007 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас