Moody's підвищило прогноз щодо зростання ВВП США на 2012 рік до 2,6% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's підвищило прогноз щодо зростання ВВП США на 2012 рік до 2,6%

Казна та Політика
149
Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service підвищило прогноз зростання ВВП США на 2012 рік до 2,6% з 2,5%, що прогнозувалися в жовтні, повідомляє агентство MarketWatch з посиланням на дослідження аналітиків Moody's.
На думку експертів Moody's, темпи зростання ВВП США виявляться вищими, ніж очікувалося раніше, проте рівень безробіття і споживчих цін залишиться високим. Фактором, що гальмує відновлення економіки, продовжить залишатися невизначеність щодо боргової кризи в Європі та заходів бюджетної економії в самих США. При цьому зростання ВВП на 2,6% можливе у разі зміни державної фінансової політики у сфері витрат і оподаткування, а також виплат з безробіття. Без прийняття необхідних заходів можна очікувати зростання економіки лише на 1,7%.
"Ми очікуємо, що економіка США буде демонструвати кращі темпи зростання в наступному році, ніж зараз, проте все залежатиме від політичних рішень Вашингтона та європейських держав, - наводить агентство слова головного економіста аналітичного відділу Moody's Марка Занді. - Влада Європи продовжує боротися за збереження єврозони, у той час як політики в США не можуть визначитися з масштабами бюджетної економії. Ми вважаємо, що в обох випадках вдасться знайти розумне рішення, проте зберігається значна невизначеність навколо цих питань".
Економіка США може постраждати від наслідків боргової кризи. Як відзначають аналітики Moody's, акції американських компаній припинили зростання з часів виникнення боргових проблем у європейського регіону, а фінансова система США продовжує залишатися під сильним тиском.
"Криза в ЄС погіршує доступ до кредитів по обидві сторони Атлантики", - вважають експерти агентства.
Рівень інфляції, як очікується, виявиться нижче планки Федрезерву в 2%. При цьому експерти не відкидають запуску третього етапу програми кількісного пом'якшення (QEIII) для стимулювання зростання економіки.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас