Тігіпко ініціює нове законодавство для "м'яких" офшорів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко ініціює нове законодавство для "м'яких" офшорів

Казна та Політика
499
Рівень податків, які сплачують українські підприємства при роботі з зонами низького оподаткування ("м'які" офшори), повинен бути підвищений до справедливого рівня, вважає віце-прем'єр-міністр України - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.
"Ми починаємо обговорювати законодавство, яке регулюватиме роботу з зонами, які юридично не можна назвати офшорними, але які мають значно нижчий рівень податків, ніж в Україні", - повідомив він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".
"Відразу можу сказати, не йде мова про заборонні заходи, йдеться про справедливі податки, які потрібно буде заплатити", - пояснив віце-прем'єр.
Він уточнив, що мова йде про такі країни, як Кіпр, Люксембург, деякі кантони Швейцарії.
"Я добре розумію, що деякі наші бізнесмени, які працюють сьогодні з Кіпром, турбуються, насамперед, про захист прав власності: там дуже сильна реєстрація та захист прав власності, англійське право - тому там зручно робити операції, весь світ працює через ці зони. Але весь світ намагається, щоб ці організації заплатили податки приблизно такі ж, як і в їх основній країні", - зазначив Тігіпко.
За його словами, міжнародна договірна база України не містить перешкод для прийняття такого закону. "Нам не треба буде ні з ким нічого погоджувати, якщо буде прийнято рішення Верховною Радою, - це наша справа, України", - сказав він.
Коментуючи вже підготовлені законопроекти про введення податку на багатство та збору при операціях з офшорними зонами, віце-прем'єр висловив упевненість, що рано чи пізно вони будуть прийняті парламентом.
"Мені кажуть, що ніколи парламент за це не проголосує. Але я впевнений, що такі рішення готувати потрібно", - сказав Тігіпко.
Віце-прем'єр наполягає, що в нинішній ситуації потрібно робити "необхідні в кризовій ситуації кроки".
"Я вважаю, потрібно вводити податок на багатство. Цей законопроект вже розглядається профільними міністерствами та відомствами і найближчим часом буде внесений на розгляд до Кабінету міністрів України", - підкреслив він.
За словами Тігіпка, після прийняття цього законопроекту, можна очікувати надходжень до Пенсійного фонду України в розмірі 800 млн грн щорічно.
"Крім того, я сподіваюся, що ми найближчим часом внесемо законодавство щодо офшорів, що дозволить нам залучити до Пенсійного фонду додатково 3 млрд грн", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас