Лише ЄЦБ може врятувати єврозону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лише ЄЦБ може врятувати єврозону

Валюта
488
Кандидат у президенти Франції від Соціалістичної партії Франсуа Олланд у разі перемоги на виборах у травні 2012 року має намір звернутися по допомогу в порятунку єврозони до єдиної, на його думку, установи, яка в змозі таку допомогу надати - Європейського центрального банку (ЄЦБ).
Як пише The Wall Street Journal, позиція Олланда істотно відрізняється від обраного єврозоною "плану антикризового управління", згідно з яким ЄЦБ відводиться порівняно скромна роль.
Тільки ЄЦБ має необхідну репутацію і достатню фінансову міць, щоб відновити довіру інвесторів і розплутати весь клубок проблем, пов'язаних з борговою кризою, вважає Олланд. "Всім відомо, що без масштабної інтервенції ЄЦБ буде неможливо заспокоїти ринки", - зазначив він.
На думку Олланда, для відновлення спокою в єврозоні ЄЦБ може скуповувати держоблігації найбільш проблемних країн і реалізувати інші заходи, які без нього будуть неможливі.
Кандидат від соціалістів розкритикував дії нинішнього президента Франції Ніколя Саркозі у зв'язку і новою бюджетною угодою в єврозоні, яка "мало того, що є туманною і уривчастою", але ще й призвела до різкого охолодження відносин з Великобританією.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас