Влада Австралії перевіряє банки на стійкість у зв'язку з європейською кризою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Австралії перевіряє банки на стійкість у зв'язку з європейською кризою

Казна та Політика
93
Австралійський фінансовий регулятор наказав банкам країни провести стрес-тести, щоб перевірити їхню здатність пережити найгірші сценарії наслідків європейської боргової кризи, пише газета The Australian Financial Review.
На вивчення найбільш несприятливого сценарію, що передбачає досить значну рецесію, рівень безробіття в 12% і 30-відсотковий обвал цін на житло, банкам виділено тиждень, заявили газеті топ-менеджери низки банків на умовах анонімності.
В останні місяці багато фінансових регуляторів світу проводять аналогічні дослідження та перевірки, щоб якомога краще підготуватися до нових поворотів кризи. Наприклад, уряд Великої Британії в тому числі розглядає сценарій з розвалом єврозони.
Влада Австралії відзначає все більше ознак того, що європейська боргова криза негативно позначається на економіці країни та її фінансовому секторі. Зокрема, рівень безробіття в Австралії зріс минулого місяця з 5,2% до 5,3%, а темпи збільшення числа робочих місць у цьому році, ймовірно, будуть найгіршими як мінімум з 1996 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас