Жириновський висунувся в президенти Росії з гаслом "Здавайтеся!" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жириновський висунувся в президенти Росії з гаслом "Здавайтеся!"

763
Лідер ЛДПР Володимир Жириновський подав до Центрвиборчкому документи для реєстрації на виборах президента Росії.
Як передає "Інтерфакс", політик висловив упевненість у своїй перемозі, заявивши, що у нього два конкуренти - Володимир Путін і Геннадій Зюганов.
"Зюганов - минуле, відпадає, ніколи не буде президентом. Путін був вже, вже країна сказала: "Хочемо змін, хочемо нового главу держави", - заявив Жириновський. Він також додав, що гасло його передвиборної кампанії - "Здавайтеся!" "Це стосується бандитів, бюрократів, корупціонерів", - пояснив політик.
Крім того, Жириновський пообіцяв у разі перемоги зробити 9 березня вихідним днем в Росії. "Жінкам буде приємно. В Росії буде новий президент. Я зроблю жінкам подарунок", - сказав лідер ЛДПР.
Раніше документи до ЦВК подали інші кандидати від парламентських партій - Володимир Путін, висунутий "Єдиною Росією", і Сергій Миронов, якого висунула "Справедлива Росія". Очікується, що 17 грудня КПРФ на своєму з'їзді висуне кандидатуру Геннадія Зюганова.
Крім того, документи до ЦВК подали кілька самовисуванців, серед яких лідер "Іншої Росії" Едуард Лімонов, бізнесмен Михайло Прохоров і губернатор Іркутської області Дмитро Мезенцев. Якщо ЦВК ухвалить їх кандидатури, для участі в голосуванні їм потрібно буде зібрати по два мільйони підписів на свою підтримку.
Всього в президентських виборах в Росії мають намір взяти участь вісім самовисуванців. Крім уже названих, це громадський діяч з Оренбурга Рінат Хамієв, екс-мер Владивостока Віктор Черепков, генерал Леонід Івашов, публіцист Борис Миронов і лідер незареєстрованої партії "Воля" Світлана Перунова. Ще одному самовисуванцю, цілителю Миколі Левашову, ЦВК відмовила в реєстрації.
Вибори президента Росії пройдуть 4 березня 2012 року. Глава держави буде вперше обиратися на шість років.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас