На Землю впадуть уламки Фобоса вагою 200 кг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Землю впадуть уламки Фобоса вагою 200 кг

37
Міжпланетна станція "Фобос-Грунт" впаде в період з 6 по 19 січня, маса уламків, що долетять до Землі, складе не більше 200 кг.
"За попередніми розрахунками фахівців, часовий інтервал падіння космічного апарата на Землю охопить період з 6 по 19 січня 2012 року, смуга - від 51,4 градуса північної широти до 51,4 градуса південної широти. Пляму і час падіння можна буде передбачити не раніше, ніж за кілька діб", - йдеться в повідомленні Роскосмосу.
Земної поверхні можуть досягти залишки з тугоплавких матеріалів у кількості близько 20-30 штук і сумарною масою не більше 200 кг, передає Взгляд.ру. Компоненти палива космічного апарату згорять у щільних шарах атмосфери Землі на висоті приблизно 100 км, додали у відомстві.
Динаміка гальмування космічного апарату в атмосфері Землі залежить від безлічі технічних і космічних факторів, у тому числі і тих, які не піддаються контролю з боку людини. Головним з них є щільність атмосфери, що знаходиться під значним впливом сонячної активності.
Раніше повідомлялося, що уламки "Фобоса" можуть впасти в широкій смузі - від 51,4 градуса північної широти до 51,4 градуса південної широти. У цю зону потрапляє США, Китай, Африка, Австралія, Японія, південна частина Західної Європи та Україна.
"Фобос-Грунт" - перша за 15 років російська автоматична міжпланетна станція, призначена для доставки зразків ґрунту з супутника Марса. При запуску ракета-носій "Зеніт" відпрацювала штатно. А ось маршова рухова установка станції не включилася і не змогла перевести апарат на траєкторію перельоту до Марса.
Станція залишилася на низькій навколоземній орбіті. Зв'язатися з нею вдалося тільки через два тижні і тільки завдяки допомозі європейських фахівців. Але незабаром "Фобос" знову замовк. Місія, витрати на яку оцінюються приблизно в 5 млрд. рублів, закінчилася провалом.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас