ФРС не планує нових кроків з протидії кризі в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС не планує нових кроків з протидії кризі в Європі

Казна та Політика
247
Федеральна резервна система (ФРС) не планує проводити жодних додаткових заходів для боротьби з європейською борговою кризою, проте готова в разі необхідності надати фінансовій системі додаткову ліквідність, наводить агентство Bloomberg уривки із заяви глави Федерального резервного банку Нью-Йорка Вільяма Дадлі.
"На даний момент, хоча я і не очікую, що ФРС буде вживати додаткові кроки з протидії можливим наслідкам європейської боргової кризи для американської економіки, ми продовжимо пильно відслідковувати ситуацію, - йдеться в тексті промови, яку В. Дадлі, як очікується, виголосить о 18:30 в підкомітеті з нагляду і реформ в уряді Палати представників США.
За словами глави ФРБ Нью-Йорка, в арсеналі ФРС "є ціла низка інструментів, щоб створити необхідний запас ліквідності" для американських фінансових інститутів на випадок посилення кризи.
В даний час банки США "не стикаються з труднощами в залученні короткострокової ліквідності на ринках".
Наприкінці листопада ФРС, Європейський центральний банк (ЄЦБ), а також ЦБ Канади, Великобританії, Японії і Швейцарії до відкриття ринків США оголосили про нові домовленості щодо свопів, спрямовані на забезпечення фінкомпаній доларовою ліквідністю. Рішення ЦБ було зустріте ринками з ентузіазмом, значне зростання показали і фондові майданчики, і сировинні товари, і ринки боргових паперів.
"Знизивши вартість доларового фондування за допомогою оновлення свопових угод в минулому місяців, ми позбавили європейські банки від необхідності продажу їх доларових активів, - зазначив Дадлі. - Таким чином, ми захистили американські банки від тиску з Європи і підтримали доступність кредитів для домогосподарств і бізнесу".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас