АЕС Фукусіма остаточно зупинилась — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АЕС Фукусіма остаточно зупинилась

Енергетика
571
Уряд Японії в п'ятницю, 16 грудня, оголосив про приведення аварійної АЕС "Фукусіма-1" у стан холодної зупинки.
За запевненням влади, паливо на реакторах 1 і 3 поступово охолоджується. "Тепер ми можемо контролювати рівень радіоактивності на АЕС і підтримувати його на низькому рівні навіть у разі непередбачених інцидентів", - цитує Reuters прем'єр-міністра Японії Есіхіко Ноду, передає Лента.ру.
Найближчим часом компанія-оператор "Фукусіма-1" Tepco має намір забезпечити безпеку аварійного об'єкта і приступити до демонтажу несправних реакторів.
Разом з тим, за словами японського журналіста-фрілансера Томохіко Судзукі, який провів незалежне розслідування відновлювальних робіт на АЕС, ситуація на "Фукусіма-1", як і раніше, критична.
Судзукі влаштувався на АЕС влітку під виглядом робітника і займався очищенням радіоактивної води, якою охолоджували аварійні ректори. Під час робіт на АЕС журналісту також вдалося з'ясувати, щонайменше 10 відсотків робітників, зайнятих на ліквідації наслідків аварії, таким чином відпрацьовують борги перед японською мафією якудза. У Tepco зв'язок з організованою злочинністю категорично заперечують.
У результаті потужного землетрусу і спричиненого ним цунамі 11 березня 2011 р. на АЕС "Фукусіма-1" сталася серія вибухів, що призвели до перегріву реакторів і великого витоку радіації. Протягом дев'яти місяців влада намагалася остудити аварійну електростанцію, щоб потім демонтувати реактори та очистити зону навколо АЕС від радіації.
В результаті інциденту влада евакуювала понад 88 тисяч осіб, що проживали в радіусі 20 кілометрів від АЕС.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас