Експерт: Розрахунок за газ у рублях - жест доброї волі з боку України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Розрахунок за газ у рублях - жест доброї волі з боку України

Енергетика
544
Розрахунок за газ у рублях - жест доброї волі з боку України. Таку думку в коментарі Finance.ua висловив екс-уповноважений Президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський.
За його словами, розрахунок за газ у рублях з боку Росії - це до певної міри поширення зони рубля.
"Але тільки до певної міри - однак всі розрахунки прив’язані до долара. Тобто, ціна визначена у доларах і для того, аби ми платили рублями або доларами, треба їх на ринку закупити. Нема такого, щоб Нацбанк мав резерви у рублях. Я думаю, що українська сторона пішла, певною мірою, на цей крок з ініціативи росіян, бо їм це морально вигідно", - зазначив Соколовський.
Нагадаємо, 5 грудня 2011 р. "Нафтогаз" і "Газпром" підписали додаткову угоду до базового договору купівлі-продажу газу на 2009-2019 рр., згідно з яким розрахунки за поставлений природний газ можуть здійснюватись і в російських рублях. "За оцінками фахівців, можливість проведення розрахунків з ВАТ "Газпром" в російських рублях сприятиме забезпеченню фінансової стабільності компанії і розширить її можливості для залучення кредитних коштів", - відзначили в "Нафтогазі".
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас