МВФ: Світ - на межі нової Великої депресії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Світ - на межі нової Великої депресії

Казна та Політика
3076
Світ найближчим часом може поринути в епоху, як та, що була в 1930-х роках, в роки Великої депресії, якщо країни не врегульовують свої розбіжності і не почнуть працювати разом, щоб подолати боргову кризу.
Про це заявила глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, передає Газета.ру з посиланням на The Guardian.
"Перспективи розвитку світової економіки на даний момент не особливо радісні. Досить похмурі. Це саме те, що сталося в 1930-х роках", - зазначила Лагард.
Лагард наголосила, що вирішувати проблему кризи має весь світ, а не окрема група держав.
"Немає жодної економіки в світі - будь то країна з низькими доходами, середнім рівнем доходів або добре розвиненою економікою, яка буде застрахована від кризи. Це не та криза, яка може бути вирішена однією групою країн", - додала вона.
Раніше агентство Fitch знизило довгострокові рейтинги шести найбільших банків, у тому числі чотирьох європейських.
Минулого тижня лідери країн єврозони вирішили з середини 2012 року паралельно запустити два стабфонди: 780-мільярдний EFSF і 500-мільярдний ESM для боротьби з борговою кризою.
EFSF був створений в середині 2010 року для підтримки стійкості єврозони через надання тимчасової фінансової допомоги. За допомогою до фонду вже звернулися Греція, Ірландія та Португалія.
Але EFSF був створений як тимчасовий механізм підтримки. Згідно зі статутом, він буде ліквідований в найближчу дату після 30 червня 2013 року, коли всі позики перед країнами-членами єврозони будуть погашені у повному обсязі.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас