У США припиняють медичні досліди над шимпанзе — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США припиняють медичні досліди над шимпанзе

57
США припиняють проведення медичних дослідів над шимпанзе, повідомила газета New York Times.
Як передають РИА Новости, за даними New York Times, американський Державний інститут охорони здоров'я в четвер відмовився від фінансування нових грантів для досліджень з використанням цих тварин.
Газета наводить слова директора інституту Френсіса Коллінза, який сказав, що шимпанзе, як найближчі родичі людини у тваринному світі, заслуговують "особливого підходу і поваги". З урахуванням цього вчені прийняли рекомендації експертної ради незалежного Інституту медицини США, яка дійшла до висновку, що більша частина дослідів над шимпанзе не мають необхідності.
"Ми домоглися того, щоб встановити жорсткі критерії для використання шимпанзе в біомедичних і біхевіористських дослідженнях", - цитує New York Times слова Джефрі Кана, голови експертної ради, який підготував рекомендації, а також професора біоетики та громадської політики Університету Джона Хопкінса.
У той же час, як відзначає New York Times, самі дослідники, причетні до дослідів над шимпанзе, також щасливі з приводу припинення таких досліджень.
Видання цитує директора одного з наукових центрів, що утримує 471 шимпанзе, який сказав, що відмова від досліджень лише підтвердила те, про що давно говорили самі вчені.
Газета пише, що такі дослідження вже самі по собі сходили нанівець, оскільки були дорогими.
Разом з тим, експертна рада Інституту медицини допустила лише дві галузі проведення дослідів, в яких поки без шимпанзе не можна обійтися: пошук вакцини проти гепатиту С і дослідження в галузі імунології. Вже розпочаті проекти в цій галузі, як відзначають вчені, повинні бути завершені.
Захисники тварин домагаються, щоб шимпанзе, які знаходяться поки у вчених, були переміщені з кліток у більш природне місце існування - заповідники.
У жовтні цього року США оголосили про припинення випробувань нервопаралітичних речовин на мавпах. Як повідомлялося раніше, мова йшла про ін'єкції, які симулюють ураження отруйними газами. Випробування проводилися для навчання медперсоналу армії наданню допомоги солдатам при можливому впливі отруйних речовин.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас