Біля узбережжя Австралії виявили велике родовище газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біля узбережжя Австралії виявили велике родовище газу

Енергетика
319
Американська нафтогазова корпорація Chevron Corp. і англо-голландський концерн Royal Dutch Shell виявили родовище газу в басейні Карнарвон біля західного узбережжя Австралії.
Як передають РИА Новости з посиланням на прес-службу Chevron, в результаті буріння свердловини на ліцензійній ділянці WA-439-P в районі Exmouth Plateau був виявлений пласт газу довжиною близько 138 метрів. Свердловина протяжністю 1,48 кілометра була пробурена на глибині 3,8 кілометра.
За словами віце-президента Chevron Джорджа Кіркленда, це дванадцяте за рахунком відкриття вуглеводнів компанією на шельфі Австралії з середини 2009 року.
Президент Chevron Asia Pacific Exploration and Production Company Мелоді Мейер зазначив, що успіх компанії в геологорозвідці дозволить збільшити її ресурсну базу в країні, підкріплюючи намір Chevron стати провідним постачальником зрідженого природного газу в Західній Австралії.
Chevron є оператором ділянки з часткою 50%, ще 50% у проекті належить Shell.
За участю компанії в Австралії реалізується два проекти з виробництва СПГ - Wheatstone і Gorgon.
Chevron здійснює свою діяльність більш ніж в 180 країнах. Капзатрати компанії в січні-вересні 2011 року склали 20,8 мільярда доларів, збільшившись в 1,3 рази в порівнянні аналогічним показником 2010 року. Видобуток вуглеводнів компанії в третьому кварталі склав 2,59 мільйона барелів нафтового еквівалента на день.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас