Росії далеко до безвізового режиму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росії далеко до безвізового режиму

441
У Брюсселі вчора пройшов саміт Росія-ЄС. Центральне місце на ньому мало зайняти обговорення лібералізації візового режиму. Проте напередодні Європарламент прийняв резолюцію, зажадавши зробити центральною темою саміту Росія-ЄС "порушення демократичних принципів" під час виборів до Держдуми.
Учасники вчорашнього саміту цю тему довго обходили. У вступному слові Дмитро Медведєв говорив про проблеми єврозони, реалізацію третього енергопакету. Виборна тема виникла, коли президент РФ, глава Європейської ради Херман ван Ромпей і голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу вийшли до журналістів. Перерахувавши питання, які обговорювалися на саміті, Ромпей, не змінюючи інтонації, оголосив: "ЄС приділяє увагу виборам у Росії. Ми провели дискусію. Вибори - запорука демократії, і у нас викликають занепокоєння порушення і придушення акцій протесту".
У свою чергу президент РФ Дмитро Медведєв, відповідаючи на запитання західних журналістів про його ставлення до резолюції Європарламенту, заявив: "Я їх рішення не буду коментувати. Це наші вибори. Європарламент повинен займатися європейськими справами. Подивіться, скільки у вас проблем!"
Про лібералізацію візового режиму керівники ЄС все ж висловилися. "У нас непоганий прогрес у розробці угоди. Для журналістів, організацій громадянського суспільства та бізнесменів ми маємо намір полегшити процедуру видачі віз вже скоро", - пояснив Баррозу. Після чого додав, що повне скасування віз в наступному році точно не відбудеться.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас