Янукович: Євросоюз не має претензій до України, окрім питання Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: Євросоюз не має претензій до України, окрім питання Тимошенко

Казна та Політика
593
Президент України Віктор Янукович заявляє, що перед самітом Україна - ЄС у Європи немає претензій, окрім питання екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, яка перебуває у в'язниці.
"Візит єврокомісара Штефана Фюле в Україну був дуже важливим. Ті домовленості, попередні, які у нас були в процесі роботи над спільним договором, протоколом, заявою України та Європейської комісії під час проведення саміту 19 грудня, і зараз знаходяться в робочому стані", - сказав В.Янукович на спільній з президентом Таджикистану Емомалі Рахмоном у четвер, 15 грудня.
Президент підкреслив, що передав єврокомісару позицію України щодо документів, які готують до підписання. "Наша позиція дуже проста. Виконано величезну роботу для підготовки двох документів - підписання асоціації з ЄС і створення зони вільної торгівлі. Зі слів єврокомісара, які я почув, до України немає ніяких зауважень, крім зауваження, що стосується Тимошенко", - заявив В.Янукович.
Він висловив сподівання, що на саміті Україна-ЄС 19 грудня Київ отримає "позитивне рішення, яке призведе до підписання Угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі з ЄС".
За словами В.Януковича, Ш.Фюле під час зустрічі з ним зазначив, що за попередній період часу виконана величезна робота з двох сторін, щоб Україна просувалася шляхом євроінтеграції.
"Я сподіваюся, що ми отримаємо позитивне рішення під час саміту, яке призведе до підписання відповідних документів", - резюмував В.Янукович.
Говорячи про візит єврокомісара Штефана Фюле в Україну і відвідини ним Лук'янівського СІЗО для зустрічі з Ю.Тимошенко, В.Янукович зазначив, що особисто не чув коментарів Ш.Фюле за результатами цієї зустрічі.
"Але судячи з тієї інформації, яка є, в тому числі із засобів масової інформації, його точка зору була, якщо можна так назвати, позитивною після того, як він побував у СІЗО", - підкреслив В.Янукович.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас