Голова ЄЦБ: Рішення саміту ЄС - прорив, хоча рецесія буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ЄЦБ: Рішення саміту ЄС - прорив, хоча рецесія буде

Казна та Політика
369
Рішення, досягнуті європейськими лідерами на грудневому саміті ЄС, є проривом, однак не можна допустити втрати імпульсу до реалізації реформ, заявив голова Європейського центрального банку Маріо Драгі.
"Зараз важливо не втратити імпульс і швидко реалізувати всі ті домовленості, які були погоджені з метою повернення економіки регіону на правильний шлях, - цитує його слова агентство Bloomberg. - Рішення саміту разом зі схваленими Європарламентом шістьма законопроектами про посилення бюджетних правил в Євросоюзі є проривом на шляху до чітких бюджетних принципів у єврозоні".
Голова ЄЦБ відзначив, що економіка єврозони, можливо, не зможе уникнути рецесії, враховуючи реалізовані урядами заходи бюджетної економії.
"Неминучий короткочасний спад може бути пом'якшено поверненням довіри інвесторів, - пояснив він. - Однак у середньостроковій перспективі стійкі темпи зростання можуть бути досягнуті лише за рахунок прийняття глибоких структурних реформ, проведення яких відкладалося надто довго".
Нагадаємо, минулого тижня в Брюсселі пройшов саміт, на якому лідери більшості країн ЄС домовилися посилити фінансову дисципліну всередині блоку з метою зміцнення єдиної валюти євро.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас