В листопаді українці менше купували, ніж у жовтні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В листопаді українці менше купували, ніж у жовтні

139
Споживчі настрої українців в листопаді 2011 року погіршилися, однак інфляційні очікування покращилися.
Про це свідчать дані щомісячного дослідження компанії GfK Ukraine.
"Значення індексу споживчих настроїв у листопаді дорівнює 74,3, тобто на 4,3 пункту менше, ніж у жовтні... Також зафіксовані більш оптимістичні інфляційні очікування: їх значення зменшилося на 1,8 пункту - до 185", - вказується в повідомленні компанії.
Згідно з дослідженням, найбільш істотне погіршення очікувань спостерігається в малих і середніх містах Північної, Західної і Східної України на тлі зростання в Центральному та Південному регіонах, які виграють від рекордного врожаю і розблокованого експорту зернових.
"Настрої громадян залишаються стабільно песимістичними, незважаючи на збереження високих темпів економічного зростання цього року і зниження темпів інфляції. Очевидно, громадяни усвідомлюють тимчасовий ефект високого врожаю і ризики, які накопичуються в українській економіці. Це змушує їх бути обережними з великими витратами", - наголошується в повідомленні.
Індекс споживчих настроїв в Україні визначається на підставі вибіркового обстеження домашніх господарств країни. Під час дослідження опитують 1 тисячу осіб у віці від 15 до 59 років.
GfK Ukraine - українська дослідницька компанія, входить до міжнародної дослідницької мережі GfK Group.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас