Новорічний стіл обійдеться родині на 20% дорожче — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новорічний стіл обійдеться родині на 20% дорожче

197
Новорічний стіл цьогоріч обІйдеться приблизно на 20 відсотків дорожче. На нього родина із трьох осІб у середньому витратить півтори тисячі гривень.
Марія Колесник, аналітик аграрного ринку: "Напередодні Нового року подорожчають завезені овочі та фрукти, це якісь там екзотичні, подорожчають обов’язково гриби, можливо, подорожчає м’ясо, але в першу чергу це стосується ринків. Вже подорожчали яйця. Частково подорожчання відбувається молочної продукції, але це не пов’язано із святами".
Також уже збільшили ціни на солодощі, хоча цукор трохи подешевшав. Дорожче цьогоріч коштують і горілчані вироби, бо на них підвищили акциз. Окрім того, зросла вартість спирту.
Олександр Ярославський, заст. ген. директора Української аграрної конфедерації: "На мой взгляд, удорожание произойдет только за счет алкоголя и за счет рыбной продукции, которая, в принципе, достаточно популярна на новогодних столах наших потребителей. Это будет процентов на 20-30. Все остальное, в принципе, осталось на том же уровне".
Водночас чиновники запевняють: продукти напередодні свят не дорожчатимуть. Адже за цим будуть суворо стежити.
Сергій Петренко, перший заступник директора департаменту мінагропроду: "Не буде навіть ситуаційного підвищення цін. Це по-перше. Чому їх не буде? Тому що при Міністерстві аграрної політики створено штаб за контролем за рівнем цін і забезпеченням українців, особливо в містах, продукцією сільськогосподарського походження".
Чи не єдине, що подешевшало, порівняно з попереднім Новим роком - це овочі. Зараз вони коштують майже вдвічі менше, ніж у 2010-му. Тому хоча б традиційний салат "олів’є" зможе дозволити собі практично кожна сім’я.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас