Янукович сподівається на підписання угод з ЄС про ЗВТ та асоціацію 19 грудня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович сподівається на підписання угод з ЄС про ЗВТ та асоціацію 19 грудня

Казна та Політика
312
Президент України Віктор Янукович сподівається на підписання угод з ЄС про ЗВТ та політичну асоціацію 19 грудня. Про це глава держави заявив на спільній з Президентом Таджикистану зустрічі з представниками ЗМІ.
"Візит єврокомісара Фюле в Україну був дуже важливим. Ті попередні домовленості, які були у нас в процесі роботи над спільним протоколом для підписання під час проведення саміту 19 грудня, і зараз знаходяться в робочому стані. Одне з питань, яке залишається на порядку денному, є гострим - це питання колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко", - сказав Янукович.
Президент підкреслив: "Ми створили всі умови, згідно з українськими законами, щоб єврокомісар зміг побувати в Лук'янівському СІЗО, зустрітися з Юлією Тимошенко. Я особисто не чув його коментарів після цієї зустрічі. Але, судячи з тієї інформації, яка є, в тому числі в ЗМІ, його точка зору була, якщо її так можна назвати, позитивною після того як він побував у СІЗО", - вважає Янукович.
Він додав, що "все, що стосується підписання документів, то я висловив свою позицію єврокомісару, я попросив напередодні саміту її передати Єврокомісії. Наша позиція проста: виконана величезна робота над двома документами, від єврокомісара я почув, що до України немає ніяких зауважень, крім зауважень, які стосуються Тимошенко. Фюле також зазначив, що за весь час Україною була проведена величезна робота, гармонізовано українське законодавство відносно європейського. І в цьому брали участь як українські представники влади, так і представники європейських держав. Я сподіваюся, що ми отримаємо позитивне рішення під час саміту, яке приведе до підписання відповідних документів. Потім відбудеться процес ратифікації документів у країнах ЄС", - підсумував він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас