Українська молодь вважає сім'ю головною цінністю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українська молодь вважає сім'ю головною цінністю

91
У рейтингу життєвих цінностей українців у віці 14-35 років перше місце займає родина, слідом ідуть друзі і вільний час.
Про це, як передає кореспондент "Коментарів", повідомила Голова правління Українського інституту соціальних досліджень ім. Яременка Ольга Балакірєва, озвучуючи результати соціологічного дослідження "Трансформація ціннісних орієнтирів сучасної молоді України за роки незалежності".
За її словами, опитування було проведено серед молоді від 14 до 35 років з метою аналізу системи цінностей сучасного молодого покоління. "Результати показують, що українське суспільство ще й досі найбільше цінує сімейні цінності, саме їх вибрало 99,4% респондентів. Варто відзначити, що за двадцять років незалежності поступово все більшого значення в житті молодих українців набуває спілкування з друзями. Сьогодні 94% опитаних обрали цей показник", - зазначила Балакірєва.
Крім того, експерт підкреслила, що порівняно з 1996 роком найбільше зростання - більш ніж на 10% - зазначено в показнику "вільний час". Сьогодні 88% молоді обирають цей показник як один з основних у житті людини.
Згідно з дослідженням, 84% молодих людей цінують свою роботу, причому ця цінність особливо різко зросла в 2008 році, під час економічної кризи. "Тоді українці стали дорожити роботою більше, ніж вільним часом. Зараз же, свобода має на 4% більше значення, ніж робоче місце", - зазначила Балакірєва.
Також істотну роль в житті молодого покоління відіграє релігія (55%) і політика (22%). При цьому, сплеск політичного інтересу спостерігався в 2006 році, коли нею цікавилася кожна третя молода людина (майже на 10% більше, ніж тепер). При цьому експерт зазначила, що сьогоднішній "політичний" показник - найнижчий, починаючи з 1996 року.
В цілому, за словами Балакірєвої, дослідження показало, що молоде покоління українців за своїми поглядами та ціннісними орієнтаціями за двадцять років стало значно ближче до молоді країн Європи.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас