Кожен бразилець зможе обміняти зброю на квиток ЧС-2014 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожен бразилець зможе обміняти зброю на квиток ЧС-2014

39
ФІФА розглядає пропозицію влади Бразилії про можливе зниження вартості чи безплатний обмін квитків на матчі Чемпіонату світу з футболу 2014 року на здану населенням зброю, повідомляє The Guardian
Міністерство юстиції Бразилії, яка в 2014 році прийме першість світу з футболу, а в 2016 - літні Олімпійські ігри, висунули цю пропозицію в рамках програми з роззброєння населення, ініційованої навесні цього року. За інформацією бразильської преси, уряд країни пропонував також як обмін на вогнепальну зброю роздавати футболки з офіційною символікою чемпіонату і автографами футболістів, а здану зброю використовувати для виробництва футбольних воріт, які можна використовувати як на самому чемпіонаті, так і в будь-яких інших змаганнях по всьому світу.
"У ПАР (на ЧС-2010) основною темою була боротьба зі СНІДом. Ми повинні поширювати ідеї миру і роззброєння. Ми досі залишаємося країною з найвищим рівнем вбивств у світі", - висловився на підтримку ідеї представник однієї з партій Ренан Фільо на парламентських слуханнях.
Згідно з дослідженням некомерційного інституту Сангаре, результати якого були оприлюднені в середу, рівень числа вбивств у Бразилії за останні три декади збільшився на 124% і становить близько 26 вбивств на 100 тисяч осіб. Тільки за 2004-2007 роки в Бразилії було вбито майже 194 тисячі осіб, що можна порівняти з числом загиблих відразу в 62 військових конфліктах на землі, в тому числі в Іраку та Афганістані, в Ізраїлі та Палестині, Судані та Колумбії. А число людей, які загинули насильницькою смертю, у період з 1980 по 2010 роки перевищує мільйон осіб.
Зокрема Ріо-де-Жанейро, де пройде фінал ЧС-2014, заробив репутацію кримінальної столиці Південної Америки завдяки фавелам - нетрям, що оточують місто, де рівень беззаконня настільки великий, що в більшість з них боїться заходити навіть поліція. З метою убезпечити туристів перед ЧС і ОІ поліція Ріо проводить операцію з припинення незаконної торгівлі зброєю в фавелах. З близько 600 фавелів правоохоронним органам поки вдалося навести порядок тільки в трохи більше ніж в 50.
"Кількість вбитих вогнепальною зброєю дуже висока, і футбол може стати тим фактором, який об'єднає людей в боротьбі проти цього", - заявила представниця кампанії Бразилії з роззброєння Кліма Азеведу.
Однак поки реакцію ФІФА на пропозицію не можна назвати позитивною. "Боюся, в Бразилії стільки рушниць, що нам просто не вистачить квитків", - сказав журналістам генсек ФІФА Джером Вальке під час нещодавнього візиту в столицю Бразилії.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас