Бернанке: ФРС не може дозволити собі рятувати європейські уряди або фінінститути — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке: ФРС не може дозволити собі рятувати європейські уряди або фінінститути

Казна та Політика
538
Глава Федрезерву США Бен Бернанке заявив сенаторам-республіканцям, що ФРС не може собі дозволити і не буде рятувати європейські уряди або фінансові інститути. Про це пише Reuters з посиланням на сенаторів.
"Ми всі турбуємося, чи не доведеться американським платникам податків допомагати націям і банкам Європи? - сказала сенатор Ліндсі Грем репортерам після зустрічі з головою Центробанку. - Він сказав: ні, у нього немає ні наміру, ані повноважень робити це".
Бернанке зустрівся з республіканськими сенаторами на наступний день після того, як ФРС попередила, що боргова криза, що струшує європейські фінансові ринки, може перекинутися через Атлантику, і це найбільша загроза для тендітного відновлення в США.
Законодавці повідомили, що Бернанке розповів, які кроки робить європейська влада, щоб обмежити кризу, і відповів на запитання, але не зробив жодних натяків про подальший курс політики.
"Він дуже стурбований, - сказав сенатор Оррін Хетч. - Він сказав, якщо вони не зможуть привести речі в порядок, це може вдарити по нас, колапс у них буде руйнівним і для нас".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас