Азаров: Держбюджет України витримає ціну на російський газ в розмірі $416 за 1 тис. куб. м — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Держбюджет України витримає ціну на російський газ в розмірі $416 за 1 тис. куб. м

Енергетика
391
Прем'єр-міністр України Микола Азаров упевнений, що країна зможе в 2012 році оплачувати російський газ за ціною $416 за 1 тис. куб. м, і ця ціна закладається у проекті держбюджету на 2012 рік.
"Ми досить зараз стійкі, і у нас тверда позиція в наших переговорах, тому я сказав: буде ціна 416 доларів, ну що ж, будемо платити. Вона нам дісталася, це нелегка спадщина... Ми витримаємо, не переживайте, з хорошим настроєм зустрінемо Новий рік", - сказав він журналістам в четвер у Києві.
Прем'єр зазначив, що Україна вже півтора року веде наполегливі переговори з Росією щодо газу. "Рано чи пізно буде нормальна ціна - я глибоко в цьому переконаний", - сказав він.
При цьому М. Азаров підкреслив, що Україні за останні два роки не раз пророкували крах, обвал валюти, що економіка не витримає високої ціни на газ, але країна впоралася.
"Ми в цьому році витрачаємо 440 доларів за тисячу кубометрів з урахуванням харківської знижки. Ми витримали з вами. Ми рік прожили і закінчуємо рік зі зростанням ВВП 5,3%. Це один з найвищих показників у Європі. У Росії менше і в Польщі менше", - сказав він.
Як повідомлялося, напередодні перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв заявив, що уряд подасть до Верховної Ради проект держбюджету на 2012 рік з ціною імпортного газу $416 за 1 тис. куб. м. За його словами, у разі досягнення з російською стороною домовленостей про зниження ціни на газ буде відкоректований і держбюджет на наступний рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас