Росія готується до нової газової війни з Україною, - Огризко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія готується до нової газової війни з Україною, - Огризко

Енергетика
1660
Росія готується до нової газової війни з Україною, щоб з її допомогою приховати своє власне безсилля.
Таку думку висловив колишній міністр закордонних справ України, заступник голови політради партії "Наша Україна" Володимир Огризко.
За його словами, "російська влада програла вибори", незважаючи на офіційно зафіксовану підтримку "Єдиної Росії" майже половиною виборців, що прийшли на виборчі дільниці. "Програла, незважаючи на те, що жодна справді опозиційна сила в Думі представлена не буде", - цитує політика УНІАН.
Як вважає Огризко, це моральна поразка. "Вибори показали, що путінський режим тримається не на діалозі з суспільством, а на політичних технологіях. Причому на технологіях найнижчого штибу - на фальсифікаціях і залякуванні, на адмінресурсі і брехні. І головний недолік цих технологій навіть не в тому, що вони програшні, а в тому, що це - технології вчорашнього дня", - вважає політик.
Огризко також додав, що своїм поразкам путінський режим може протиставити "тільки подальше закручування гайок, мішуру Євразійського союзу і маленькі переможні війни". "Цілком імовірно, що для відновлення репутації Путіна може бути обрана технологія "переможної війни", - вважає політик. За його словами, "одна "перемога" такого штибу у Кремля вже в кишені. Користуючись безпринципністю білоруського керівництва, Москва фактично встановила протекторат над суверенною країною". Наступними, на думку Огризка, "вони хочуть зробити нас".
"Чи випадково Росія вивільняє свої газосховища напередодні Нового року? Чи випадково глава правління "Газпрому" Олексій Міллер заявляє, що жодні угоди з Україною укладені не будуть? І чому це раптом наш прем'єр, який анонсував нову газову угоду з Росією з дня на день, наказав готувати проект бюджету-2012, відштовхуючись від ціни на газ не менше 400 доларів за кубометр?", - зазначив Огризко і підсумував: "Все ясно. Росія готується до нової "газової війни" з Україною.
"Розрахунок простий: за антиукраїнською кампанією приховати власне безсилля. Є такий психологічний феномен: маніпуляція страхом. Це коли слабка людина компенсує власні проблеми, шукає ще більш слабкого індивіда і відверто його тероризує. У даному випадку цей феномен перенесено на міждержавний рівень. А як же ще дружити зі "стратегічним" партнером? Вихід з такого становища неможливий до тих пір, поки маніпульований не повстане проти маніпулятора. Саме таким бачиться і вихід для України", - зауважив екс-міністр. "Отже, не йти ні на які поступки, тому що вони лише розпалюють імперські апетити Кремля", - додав він.
За словами Огризка, "українська влада повинна використовувати унікальний шанс, який ми будемо мати 19 грудня. Інакше її доля не набагато відрізнятиметься від того, що чекає і нинішню владу в Кремлі. Тільки не за роки, як буде там, а за місяці, як буде тут".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас