Експерт: Світова економіка більше ніколи не буде мати понад 5% зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Світова економіка більше ніколи не буде мати понад 5% зростання

Казна та Політика
772
Перший заступник голови Центробанку РФ Олексій Улюкаєв вважає, що світова економіка не буде більше ніколи мати середнє зростання більше 5% на рік.
За його словами, світова економіка вступає в "нову нормальність". "Я проти обговорення ситуації в термінах "криза", "рецесія". Криза як елемент ділового циклу - це не те, що ми переживаємо. Я називаю цю ситуацію новою нормальністю. Це нова нормальність - в тому сенсі, що це дуже надовго", - сказав О. Улюкаєв, виступаючи на "гайдаровських читаннях" в четвер.
Він додав, що одним з елементів цієї серйозної нормальності є зниження темпів економічного зростання як в розвинених економіках, так і на ринках, що розвиваються.
Він додав, що ця нова нормальність буде також характеризуватися високою волатильністю на всіх товарних і грошових ринках. "Час від часу будуть локальні сплески, які багато хто буде називати хвилями кризи", - підкреслив він.
Крім того, буде спостерігатися вичерпаність традиційних державних інструментів і механізмів. Це стосується монетарної, фіскальної політики, стимулювання попиту.
"Ситуація стає складнішою, а можливостей відповідати стає менше. Раз це так, то не треба вдаватися до ілюзії, що держава здатна принципово втрутитися і принципово змінити ситуацію", - підкреслив О. Улюкаєв.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас