Apple купує розробника швидкої флеш-пам'яті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple купує розробника швидкої флеш-пам'яті

536
Ізраїльський розробник технологій флеш-пам'яті Anobit може коштувати Apple дорожче, ніж придбана 25 років тому NeXT, заснована Стівом Джобсом.
Компанія Apple збирається придбати ізраїльського розробника рішень для ефективної експлуатації флеш-пам'яті Anobit. Сума угоди може скласти $400-500 млн, повідомляє TechCrunch із посиланням на місцеве видання Calcalist.
Anobit розробляє рішення для зберігання інформації у корпоративних системах і мобільних пристроях. В основі її розробок лежить технологія Memory Signal Processing, суть якої полягає у використанні спеціальних алгоритмів, що дозволяють обійти фізичні обмеження NAND-пам'яті.
Рішення Anobit покликані підвищити швидкість роботи з даними, надійність і продуктивність і знизити операційні витрати. Фірма не повідомляє, хто саме є її клієнтом, але стверджує, що в число партнерів входять найбільші виробники флеш-пам'яті, споживчої електроніки і СГД. Сама Anobit фабрик не має.
Як вдалося з'ясувати репортерам Calcalist, Apple вже використовує рішення Anobit: всередині смартфона iPhone 4S встановлена флеш-пам'ять виробництва Hynix Semiconductor, що використовує технологію ізраїльської фірми.
Згідно з інформацією Anobit, компанія володіє в цілому 95 патентами, 21 з яких отримала завдяки власним інженерам. У компанію було інвестовано $75 млн. Інвесторами виступили Battery Ventures, Pitango Venture Capital і Intel Capital, глобальний інвестиційний фонд корпорації Intel.
Судячи з усього, передбачає TechCrunch, інтерес Apple в придбанні Anobit пов'язаний з вбудованими контролерами NAND-пам'яті, які дозволяють істотно підвищити швидкодію смартфонів і планшетів. Контролери Anobit MSP20xx дозволяють створювати накопичувачі ємністю до 256 ГБ з пропускною здатністю 666 МБ/с. У серпні Anobit оголосила, що випуск таких контролерів досяг 20 млн штук.
Раніше була інформація, що Apple поступово планує відмовитися від жорстких дисків у всіх моделях ноутбуків, замінивши їх на SSD (як зараз в MacBook Air). У цьому плані угода цілком має сенс.
Anobit була заснована в 2006 р. Ехудом Вайнштейном (Ehud Weinstein), який став виконавчим директором компанії. До Anobit він виступив в ролі одного з творців розробника сигнальних процесорів Libit Signal Processing, який згодом був придбаний Texas Instruments.
Другий співзасновник Anobit - Аріель Майслос (Ariel Maislos) - є співзасновником Passave (розробка мікросхем), яка в 2006 р. була придбана PMC Sierra (постачальником чіпів для обладнання зв'язку, оргтехніки тощо). За інформацією Calcalist, штат Anobit складається приблизно з 200 співробітників, багато з яких "цілком гідні своїх босів".
Зазначимо, що за останні два десятиліття відомо тільки про чотири хардверні проекти, придбані Apple: NeXT ($429 млн), яка була заснована Стівом Джобсом (Steve Jobs), Raycer Graphics, Intrinsity і PA Semi. Останні дві, що спеціалізуються на створенні чипів з низьким енергоспоживанням і коштували відповідно $121 млн і $278 млн, Apple придбала порівняно недавно, після чого почала встановлювати в свої мобільні гаджети фірмові чіпи.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас