Нафта дорожчає в рамках корекції і на статданих щодо запасів в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає в рамках корекції і на статданих щодо запасів в США

Енергетика
196
Світові ціни на нафту в четвер зростають у рамках корекції після різкого падіння напередодні, а також на статданих щодо комерційних запасів нафти в США, свідчать дані торгів.
Вартість лютневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку станом на 8:35 мск підвищилася на 0,76 долара або на 0,80%, - до 95,71 долара за барель. Ціна лютневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent виросла на 1,23 долара або на 1,17%, - до 106,25 долара за барель.
Напередодні ціни на "чорне золото" впали більш ніж на 3% на тлі рішення Організації країн - експортерів нафти (ОПЕК) підвищити квоту на видобуток сировини до 30 млн барелів на добу. Попередня квота ОПЕК на видобуток нафти становила 24,845 млн барелів на день і залишалася незмінною з грудня 2008 року.
Пізніше в середу стало відомо, що комерційні запаси нафти в США (виключаючи стратегічні запаси) за тиждень, що завершився 9 грудня, зменшилися на 1,9 млн барелів або на 0,6% - до 334,2 млн.
"Європа та ОПЕК є рушійною силою, - говорить аналітик CMC Markets Рік Спунер, якого цитує агентство Bloomberg. - Європейські лідери не зуміли вирішити питання потенційного поширення боргових проблем єврозони. Це створює ймовірність того, що довіра стане проблемою для міжнародних економік, а нестача довіри негативно позначається на попиті на більшість товарів, у тому числі і на сировину".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас