Клюєв перерахував пріоритети Кабміну на 2012 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв перерахував пріоритети Кабміну на 2012 рік

Казна та Політика
416
Перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв назвав основні пріоритети, які визначає для себе уряд України на наступний рік.
Серед головних пріоритетів він назвав системні заходи, пов'язані зі створенням в Україні сприятливого бізнес-клімату. "Ми послідовно продовжимо дерегуляцію всіх сфер економіки. Зокрема, наступного року мають запрацювати "єдине дозвільне" і "єдине інвестиційне вікно", - заявив Клюєв.
Іншим пріоритетом він назвав пряму бюджетну підтримку низки проектів, спрямованих на структурну модернізацію промисловості та АПК, повідомляє УНІАН.
Ще одним пріоритетом перший віце-прем'єр визначив енергоефективність - на реалізацію проектів з енергозбереження в 2012 році передбачається залучити близько 19,5 млрд. грн. небюджетних коштів. Підвищення енергоефективності має стати найважливішою умовою надання будь-якої форми державної підтримки підприємствам.
"Ми повинні забезпечити реалізацію проектів з видобутку в Україні енергоносіїв, зокрема нафти, вугілля, шельфового і сланцевого газу, газу-метану з вугільних пластів і щільних порід", - зазначив Клюєв.
За його словами, ще один пріоритет - один з найголовніших - подальше проведення виваженої та відповідальної соціальної політики, спрямованої на підтримку купівельної спроможності громадян та забезпечення зайнятості населення. "Нам під силу не допустити зростання безробіття", - заявив він.
За словами чиновника, проведення жорсткого антиінфляційного курсу і далі буде в переліку основних урядових пріоритетів.
Клюєв також заявив, що головним критерієм зовнішньоекономічної діяльності має стати максимальне скасування будь-яких бар'єрів для українських товарів на зовнішніх ринках.
За його словами, з урахуванням розпочатих перетворень виникає необхідність в новій державній регіональній політиці. "Ми будемо наполегливо продовжувати політику реформ, яких суспільство чекало вже не один рік", - підсумував Клюєв.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас